Gewijzigd acceptatiebeleid rieten daken

Met ingang van 1 november 2020 stoppen we met het accepteren van nieuwe kostbaarheden- inboedel- en woningverzekeringen op risicoadressen met een traditioneel rieten dak, een zgn. open constructie, die niet brandwerend is onderschoten. We leggen u uit waarom wij hiervoor gekozen hebben.

 

Brandschade veel groter

Woningen met een traditioneel rieten dak hebben een dak waarbij het riet rechtstreeks op de riet- of panlatten gebonden is. Doorgaans blijft het riet van binnenuit zichtbaar. Er kan bij deze manier van rietdekken gemakkelijk zuurstof door het dak heenkomen. Dit zorgt ervoor dat een brand zich makkelijk kan verspreiden. Hierdoor is brandschade bij woningen met een traditioneel rieten dak groter dan schade aan woningen met bijvoorbeeld dakpannen. Het verzekeren van dergelijke dakconstructies behoort daarom niet langer tot de mogelijkheden.

Deze risico's blijven wel verzekerbaar

Voor woningen waarvan het dak bestaat uit kunstriet of geïmpregneerd riet, of daken waarbij het riet brandwerend is onderschoten of waarbij sprake is van een gesloten constructie (een zgn. schroefdak) bieden wij wel een verzekeringsoplossing. Brandveiligheid van een modern rieten dak wordt immers voor meer dan 95% toegeschreven aan de gesloten onderconstructie en maar voor het resterende percentage aan andere maatregelen*.

*Bron: Verbond van Verzekeraars

Vind een assurantieadviseur

AnsvarIdéa werkt uitsluitend met assurantieadviseurs. Indien u deze nog niet heeft, dan kunt u hieronder een adviseur bij u in de regio zoeken.

Postcode
.

{{searchResultText}}

{{advisor.Name}}
{{advisor.Addressline1}}
{{advisor.Addressline2}}
{{advisor.Phone}}
Afstand: {{advisor.DistanceKM}} kilometer
Partnerkantoor