AnsvarIdéa geeft verzekerden een duurzame verzekering

Komend jaar ontvangen AnsvarIdéa-verzekerden met een AVP, inboedel- of woningverzekering een duurzame Ansvar Bewust-polis. Verzekerden krijgen deze ruimere en uitgebreidere dekking zonder hiervoor extra te hoeven betalen bovenop hun bestaande polis. AnsvarIdéa, die al sinds haar oprichting verzekerd vanuit een principiële gedachte, verwacht op deze manier meer mensen warm te maken voor duurzame verzekeringen en wil hiermee een nieuwe norm zetten.

AnsvarIdéa, wat staat voor verantwoord idealisme in het Zweeds, introduceerde jaren geleden als een van de eerste verzekeraars een duurzame verzekering. Toen alleen nog voor woning en inboedel. Afgelopen jaar is daar ook AVP bijgekomen met onder andere bestuurdersaansprakelijkheid voor vrijwilligers. “Onze Bewust-lijn begint nu aardig vorm te krijgen”, aldus Tjalling Alkema, accountmanager van AnsvarIdéa. Gevraagd naar het onderscheidende karakter vertelt hij over de 7 beloften waarop deze verzekeringen gebouwd zijn. “Schade en productieverlies van duurzame installaties als zonnepanelen en warmtepompen zijn bij ons bijvoorbeeld standaard verzekerd. Ook stimuleren wij het deelgebruik van apparaten door dit onder de inboedeldekking en AVP te laten vallen. Daarnaast keren wij 15% meer uit wanneer de klant kiest voor duurzaam schadeherstel, voor het duurzaam herbouwen van de woning na een total loss-schade en wanneer verzekerde kiest voor repareren in plaats van vervangen. Wanneer iemand een brand, inbraak of andere ingrijpende verzekerde gebeurtenis heeft meegemaakt biedt de Bewust-dekking een vergoeding voor psychologische hulp, want ook de sociale kant van duurzaamheid vinden wij belangrijk.”

Duurzaam duwtje
“Veel mensen willen duurzamer leven, maar zijn zich niet bewust van het feit dat er überhaupt duurzame verzekeringen bestaan. Onze Bewust-lijn is perfect om juist voor die groeiende doelgroep het duurzame plaatje compleet te maken. Door de Bewust-dekking als extra bovenop de bestaande polis te leggen, bereiken we in één keer een grote groep consumenten die we zo een duurzaam duwtje hopen te geven. We verwachten dat onze Bewust-lijn hierdoor meer op de radar komt bij consumenten en assurantieadviseurs.”

De wijziging geldt voor alle verzekerden die via een Ansvar-adviseur één of meer van genoemde polissen hebben gesloten. Verzekerden ontvangen de duurzame dekking per prolongatiedatum, startende vanaf februari 2023.

Vind een assurantieadviseur

AnsvarIdéa werkt uitsluitend met assurantieadviseurs. Indien u deze nog niet heeft, dan kunt u hieronder een adviseur bij u in de regio zoeken.

Postcode
.

{{searchResultText}}

{{advisor.Name}}
{{advisor.Addressline1}}
{{advisor.Addressline2}}
{{advisor.Phone}}
Afstand: {{advisor.DistanceKM}} kilometer
Partnerkantoor