Aantal brandclaims gedaald, wel zorgen om accu’s en batterijen

Het aantal brandclaims op de inboedel- en opstalverzekering is vorig jaar met 11% is gedaald. Dit blijkt uit informatie van het Verbond van Verzekeraars, Brandweer Nederland en Stichting Salvage.

Ondanks dat het aantal brandclaims is gedaald, zijn er wel zorgen om het stijgend aantal branden dat is ontstaan door accu’s en batterijen. Stichting Salvage kwam vorig jaar 100 x in actie voor een woningbrand ontstaan door Lithium-ion batterijen. Deze batterijen zitten ook in elektrische fietsen. In Noord-Holland werd het minst een beroep gedaan op de verzekering (7 brandclaims op 1000 huishoudens). Volgens het Verbond komt de daling van de meldingen door voorlichting.

Tip: Verwijder de oplader van de telefoon wanneer deze niet is aangesloten aan de telefoon. Laat ook vooral de TV niet op stand-by staan als dit niet nodig.

Brandpreventieweek 2019

De Nationale Brandpreventieweken worden sinds 2000 jaarlijks in oktober georganiseerd. Hierin werken de Nederlandse Brandwonden Stichting, het Instituur Fysieke Veiligheid en Brandweer Nederland samen voor een maand campagne voor brandveilig leven. Dit jaar is de brandpreventieweek van 18 t/m 21 november 2019. Kijk voor informatie en tips op: www.brandpreventieweek.nl.

Vind een assurantieadviseur

AnsvarIdéa werkt uitsluitend met assurantieadviseurs. Indien u deze nog niet heeft, dan kunt u hieronder een adviseur bij u in de regio zoeken.

Postcode
.

{{searchResultText}}

{{advisor.Name}}
{{advisor.Addressline1}}
{{advisor.Addressline2}}
{{advisor.Phone}}
Afstand: {{advisor.DistanceKM}} kilometer
Partnerkantoor