Gasoline Gf6a2ff643 1920

Brandstoftekort Frankrijk

Vanwege de staking van werknemers van brandstofdepots in Frankrijk komen steeds meer brandstofstations zonder benzine, diesel en LPG te staan. Waar nog wel brandstof verkrijgbaar is staan lange rijen en is soms sprake van vijandigheden.

Het brandstoftekort heeft ook directe impact op de hulpverlening die wij kunnen bieden in steeds groter wordende delen van Frankrijk. Autohulpdiensten kampen zelf ook met brandstoftekorten en rijden alleen in geval er sprake is van een verkeersonveilige situatie. Mocht stranden als gevolg van gebrek aan brandstof al niet uitgesloten zijn, dan is de hulpverlening beperkt. Dit zelfde geldt voor aanrijdingen waarbij er geen sprake is van verkeersonveilige situatie of pechgevallen zoals en lekke band of andere storingen.
Alternatieve manieren van vervoer, zoals taxi of vervangend vervoer, lopen tegen dezelfde problematiek aan.

Hoelang deze situatie gaat duren is onduidelijk. Wanneer het aanhoudt wordt de impact op andere vormen van hulpverlening groter als gevolg van de generieke ontwrichtende gevolgen. Denk daarbij aan werknemers die niet in staat zijn naar vliegveld, treinstations en ziekenhuizen te komen om daar hun noodzakelijke werkzaamheden uit te voeren. Ondertussen trachten wij, mocht er recht zijn op hulpverlening, in gevallen vlak bij de grens creatieve oplossingen te bedenken met niet-Franse hulpdiensten. Die zijn soms
bereid een voertuig terug te grens over te vervoeren en daar van brandstof te voorzien.

Het belangrijkste advies is om met een volle tank Frankrijk binnen te rijden. Hierbij dient rekening gehouden te worden dat de tankstations voor de grens met Frankrijk erg druk zijn. Zorg er daarna voor bij een halfvolle tank actief te gaan zoeken naar een tankstation die nog brandstof levert. Dit kan zo 100km omrijden inhouden met meerdere niet succesvolle pogingen. Het gebruik van jerrycans brandstof raden wij vanwege de
veiligheid af. Het is lokaal vaak ook verboden om hamsteren tegen te gaan. 

Bron: VHD

Vind een assurantieadviseur

AnsvarIdéa werkt uitsluitend met assurantieadviseurs. Indien u deze nog niet heeft, dan kunt u hieronder een adviseur bij u in de regio zoeken.

Postcode
.

{{searchResultText}}

{{advisor.Name}}
{{advisor.Addressline1}}
{{advisor.Addressline2}}
{{advisor.Phone}}
Afstand: {{advisor.DistanceKM}} kilometer
Partnerkantoor