Verkoop vakantiewoningen in de lift

Vakantiewoningen blijven enorm populair. Niet alleen de eigenaar geniet van zijn of haar vakantiehuis, maar de recreatiewoning wordt ook gebruikt om te verhuren aan familie, vrienden of derden. Steeds vaker wordt een tweede woning dan ook gezien als een investering. Vooral in de prijsklasse tussen 250.000 en 500.000 euro zien we deze ontwikkeling toenemen.

Dat geldt vooral voor aantrekkelijke gebieden zoals Friesland en Zeeland, maar ook Drenthe. Dit is een provincie die normaal altijd achterbleef bij de verkoop van vakantiewoningen. Daarnaast zijn natuurlijk  vakantiewoningen in de Benelux ook nog steeds populair.

Vanwege de coronacrisis hebben veel mensen ervoor gekozen om vakantie in eigen land door te brengen. Het aantal verkochte vakantiewoningen in Nederland is in de maanden mei en juni fors toegenomen (Bron: (NVM) Nederlandse Vereniging van Makelaars). Ook in de landen België, Duitsland en Luxemburg worden meer woningen verkocht. Deze ontwikkeling lijkt zich ook in de aankomende maanden voor te zetten.

Opvallend is hierbij dat de groei vooral plaatsvindt in het duurdere segment (>€ 200.000). Mensen zoeken grote, ruime vakantiewoningen met meer ruimte en eigen grond. Er is sprake van een duidelijke verschuiving van woningen naar een duurdere prijsklasse. Er ontstaat zodoende een luxe topsegment van ruime en duurdere recreatiewoningen op gewilde locaties.

Een vakantiewoning is een kostbaar bezit en uw klant wil deze graag beschermen tegen alle mogelijke risico's. Dat is precies wat de recreatiewoningverzekering van Ansvar biedt. Ook als uw klant deze wel eens verhuurt.

  • Wij bieden de keuze uit twee basisdekkingen: ‘Brand’ en 'Alle Gevaren'. Bovendien is het mogelijk de inboedel ook mee te verzekeren.
  • Wordt de tweede woning ook weleens verhuurd aan derden? Dan kan dit worden meeverzekerd voor slechts 50% premietoeslag.
  • Het vakantiehuis hoeft natuurlijk niet in Nederland te staan. Ook als het huis in België of Duitsland staat kan het bij ons worden verzekerd.

Vind een assurantieadviseur

AnsvarIdéa werkt uitsluitend met assurantieadviseurs. Indien u deze nog niet heeft, dan kunt u hieronder een adviseur bij u in de regio zoeken.

Postcode
.

{{searchResultText}}

{{advisor.Name}}
{{advisor.Addressline1}}
{{advisor.Addressline2}}
{{advisor.Phone}}
Afstand: {{advisor.DistanceKM}} kilometer
Partnerkantoor