Michael Jin Mcj7atg0nec Unsplash

Extreem noodweer en bosbranden zorgen voor enorme drukte bij de alarmcentrales

Als gevolg van het extreme noodweer in Italië, Slovenië en Oostenrijk en de bosbranden in Griekenland worden de alarmcentrales overstelpt met meldingen van schade en gestrande mensen. In Italië, Slovenië en Oostenrijk gaat het vooral om schade aan auto's, caravans en campers.

De alarmcentrales werken met man en macht om deze hoos aan meldingen zo goed mogelijk te verwerken. Extreme wachttijden zijn momenteel niet te voorkomen en vragen hiervoor begrip van u als verzekerde.

Stappenplan
De alarmcentrales proberen eerst alle schade in kaart te brengen en te registreren om zo schrijnende gevallen te voorkomen. Vervolgens is het de bedoeling ondersteuning te bieden aan het terug naar Nederland komen voor mensen waarvan het voertuig niet meer kan rijden. De laatste fase is het repatriëren van niet rijdbare voertuigen, caravans en bagage.

Ook komende dagen veel meldingen verwacht
Ook de komende dagen verwachten zij nog bijzonder veel aanbod van meldingen als gevolg van dit noodweer. Omdat ook voertuigen van lokale bewoners, taxi's en hulpdiensten zijn getroffen is de verwachting dat het organiseren van vervangend vervoer in de regio moeizaam zal verlopen.

De zwaarst getroffen gebieden zijn:
  • Lombardije (Milano, Monza Brianza, Varese, Lecco, Pavia, Lodi)
  • Veneto (Vicenza, Verona, Padova, Rovigo)
  • Emilia Romagna (Ferarra, Ravenna)
Wat kunt u doen?
Heeft u enkel materiële schade? Meld deze dan via www.onlineschademelden.nl als dat mogelijk is. Zo houden we de telefoonlijnen zo veel mogelijk beschikbaar voor ernstige gevallen. Voor vragen kunt u ook altijd contact opnemen met uw assurantieadviseur.

Sterkte en houd vol
Weet dat de alarmcentrales er alles aan doen om iedereen zo snel mogelijk te helpen. Als er een update is zullen we dit op onze website vermelden.

Met vriendelijke groet,
AnsvarIdéa Verzekeringen

Vind een assurantieadviseur

AnsvarIdéa werkt uitsluitend met assurantieadviseurs. Indien u deze nog niet heeft, dan kunt u hieronder een adviseur bij u in de regio zoeken.

Postcode
.

{{searchResultText}}

{{advisor.Name}}
{{advisor.Addressline1}}
{{advisor.Addressline2}}
{{advisor.Phone}}
Afstand: {{advisor.DistanceKM}} kilometer
Partnerkantoor