Cobalt

AnsvarIdéa treedt als eerste verzekeraar toe tot de Fair Cobalt Alliance (FCA)

AnsvarIdéa, is als Nederlandse verzekeraar geen onderdeel van de kobaltketen maar we zijn als vooruitstrevende duurzame verzekeraar wel één van de marktleiders als het gaat om het verzekeren van elektrische auto’s.

“Dat zij zich als eerste bedrijf, buiten de keten heeft aangesloten bij de FCA is concreet bewijs van brede, wereldwijde erkenning van de misstanden in de ambachtelijk kleinschalige mijnbouw (ASM*) en de behoefte en noodzaak om hier rechtstreeks, gezamenlijk, verandering in aan te brengen”, zegt: Assheton Carter, uitvoerend directeur van de FCA. “Aangezien de wereld afhankelijk is van kobalt om een groene transitie te stimuleren, is het de verantwoordelijkheid van de hele toeleveringsketen van kobalt om ervoor te zorgen dat de kobaltproductie niet ten koste gaat van, maar juist bijdraagt aan de leefomstandigheden van het Congolese volk. 65% van de totale hoeveelheid kobalt die in de wereld wordt gewonnen komt nameljk uit Congo.

AnsvarIdeá kan er trots op zijn dat zij zich als eerste bedrijf buiten de kobaltketen om én als eerste verzekeraar, zich bij ons aansluit en ons ondersteunt. Hiermee sluit AnsvarIdéa zich aan bij de pioniers uit de keten die een gedurfde stap hebben gezet om te participeren en te investeren, in overeenstemming met ook onze overtuiging dat verantwoord ondernemen begint met het nemen van verantwoordelijkheid.”

Peter van Geijtenbeek, Algemeen directeur AnsvarIdéa:

“Als duurzame verzekeraar zoeken we constant naar mogelijkheden waarmee we het verschil kunnen maken. Elektrische auto’s hebben een andere energiebron en een andere technologie, dat brengt andere risico’s met zich mee. Daarom hebben we als één van de marktleiders op gebied van het verzekeren van elektrische auto’s dit jaar een speciale elektrische autoverzekering ontwikkeld. Met aanvullende dekkingen, zoals uitbreiding van pechhulp in geval van een lege accu, maar ook schade aan de eigen laadpaal is meeverzekerd. En met de dekking voor de fiscale bijtellingsbeschermer is het verlies in bijtelling verzekerd wanneer de elektrische auto onverhoopt gestolen wordt of totall los wordt verklaard.

We realiseren ons dat elektrificering van het wagenpark essentieel is voor het inrichten van een duurzame samenleving en dat kobaltwinning hiervoor voorlopig noodzakelijk blijft. De fabricage van de auto’s en met name de accu staat echter wel op gespannen voet met de duurzaamheidsambities die de klant veelal heeft. Dit komt doordat de kobaltketen niet transparant is en we niet weten of en zoja hoeveel kobalt in de accu afkomstig is vanuit de ASM’s. Ons aansluiten bij de FCA en het ondersteunen van hun doelstellingen zien wij als voor ons de beste manier om een bijdrage te leveren aan duurzamere winning van kobalt.“

Vind een assurantieadviseur

AnsvarIdéa werkt uitsluitend met assurantieadviseurs. Indien u deze nog niet heeft, dan kunt u hieronder een adviseur bij u in de regio zoeken.

Postcode
.

{{searchResultText}}

{{advisor.Name}}
{{advisor.Addressline1}}
{{advisor.Addressline2}}
{{advisor.Phone}}
Afstand: {{advisor.DistanceKM}} kilometer
Partnerkantoor