Timvandijk (2)

We zijn het moreel verplicht ons steentje bij te dragen

Aanvankelijk was ik behoorlijk sceptisch als het ging over duurzaamheid en verzekeren. Dat sceptische zat hem met name in het feit dat ik dacht dat de behoefte er nog niet was bij u en uw klanten. Want net zoals de biologische tomaat in de supermarkt, zijn er in de verzekeringsmarkt nog veel reguliere alternatieven beschikbaar.

Inmiddels denk ik dat we ons als verzekeringsmensen meer bezig moeten gaan houden met duurzaamheid. De reden? Heel simpel, we zijn het moreel verplicht ons steentje bij te dragen. Hoe klein dat steentje ook is.

We genieten immers allemaal van de aarde. Iedereen op zijn eigen manier. En we willen dat onze (klein)kinderen dit ook kunnen blijven doen. Het is echter niet vanzelfsprekend dat zij dit kunnen als we op de huidige manier door blijven leven.

Nu zal een duurzame verzekering niet direct veel bijdragen aan een betere aarde. Maar het heeft wel een veel groter voordeel. Als de klant ook zijn verzekering duurzaam maakt dan is dat weer een extra stukje bewustwording.

Stel je eens voor dat er een moment komt dat er geen gewone tomaat meer in de supermarkt ligt maar alleen nog de biologische. En stel je eens voor dat dit ook in verzekeringsland gebeurt. Als we op dat moment alleen nog maar bezig zijn met de reguliere tomaat dan zijn we te laat.

Vind een assurantieadviseur

AnsvarIdéa werkt uitsluitend met assurantieadviseurs. Indien u deze nog niet heeft, dan kunt u hieronder een adviseur bij u in de regio zoeken.

Postcode
.

{{searchResultText}}

{{advisor.Name}}
{{advisor.Addressline1}}
{{advisor.Addressline2}}
{{advisor.Phone}}
Afstand: {{advisor.DistanceKM}} kilometer
Partnerkantoor