Raymond2 (2)

Waarom zou je je als adviseur bezighouden met duurzaamheid?

Als partner in kennis hebben wij een mooi artikel in het blad VVP Special Duurzaam Adviseren 2021 aangeleverd. De titel is: waarom zou je je als adviseur bezighouden met duurzaamheid? Onze accountmanagers Raymond Remy, Tjalling Alkema en Tim van Dijk geven u op deze vraag antwoord. Raymond Remy trapt het spits af.

Raymond Remy

Ik zie om mij heen een nieuw bewustzijn ontstaan, waarbij we onszelf vragen stellen. Kan het ook anders? Met meer oog voor elkaar, het gezin, onze gezondheid, de natuur en onze planeet? In mijn werk als accountmanager bezoek ik het liefst mijn adviseurs op hun kantoor, maar in het afgelopen anderhalf jaar hebben we door Corona een technologische stap voorwaarts gemaakt. Videobellen is niet meer weg te denken uit ons dagelijks contact. Ik ben nu vaak beter en sneller bereikbaar (want minder onderweg) en heb dagelijks meer contacten met mijn adviseurs dan voorheen. En ja, door vanaf huis te werken is er minder sociaal contact met nieuwe collega’s, maar ervaar ik een beter evenwicht in zakelijk (reizen) en privé.

Duurzame intentie

Als verzekeraar is Ansvar al vanaf de start duurzaam. Deze intentie komt terug in ons beleggingsbeleid, de inrichting van de interne organisatie en zeker ook in onze nieuwe Bewust lijn. Met dit aspect onderscheiden we ons van de meeste collega verzekeraars.Als het onderwerp ‘duurzaamheid’ aan de orde komt, merk ik dat adviseurs hier steeds vaker positief tegenover staan. Meestal omdat hun klanten hierom vragen of anders over beginnen te denken. Duurzaamheid gaat over zo veel meer dan alleen het milieu of recyclen.

Duurzaamheid gaat ook over het streven naar een wereld met gelijke kansen voor iedereen. En dat we rekening houden met de gevolgen van onze keuzes voor onze omgeving. Allemaal kunnen we hier ons steentje aan bijdragen. Ik stel mezelf vaker de vraag: Heb ik dit echt nodig? En indien ja, bij welk bedrijf wil ik kopen? En hoe gaat dit bedrijf om met zijn mensen en de omgeving?

Klanten helpen bij duurzame keuze

Onze adviseurs hebben de mogelijkheid hun klanten te helpen bij het maken van financiële keuzes. Bij het hypotheekadvies komen al regelmatig de mogelijkheden voorbij om energiebesparende maatregelen mee te financieren. Meestal is een hypotheekadvies ook een reden om het verzekeringspakket te bespreken of te herzien.

De wereld een stukje mooier

Misschien is het een idee om hier ook de producten uit de Bewust lijn van Ansvar bij te betrekken? Want hoe zou de klant het vinden als je als adviseur niet alleen een financieel verstandig advies geeft, maar ook inspeelt op diens behoefte aan een duurzame productoplossing. Door een schadeverzekeraar, die rekening houdt met de impact van verzekeren op onze maatschappij? Zo bieden we samen niet alleen een degelijke verzekeringsoplossing, maar maken we de wereld ook een klein stukje mooier. Dat voelt goed, toch?

Vind een assurantieadviseur

AnsvarIdéa werkt uitsluitend met assurantieadviseurs. Indien u deze nog niet heeft, dan kunt u hieronder een adviseur bij u in de regio zoeken.

Postcode
.

{{searchResultText}}

{{advisor.Name}}
{{advisor.Addressline1}}
{{advisor.Addressline2}}
{{advisor.Phone}}
Afstand: {{advisor.DistanceKM}} kilometer
Partnerkantoor