Header Esther

Collega in de kijker. Esther Dhooge: "Je moet opvallen tussen de massa, en dat doe je door creatief te zijn. ”

In onze nieuwe rubriek ‘Collega in de Kijker’ laten we je kennis maken met de drijvende krachten binnen onze organisatie. In dit eerste item onze marketeer Esther Dhooge. Met een voorliefde voor opmaak en design kan zij haar creatieve brein verder ontwikkelen en biedt ze assurantieadviseurs superhandige content in een herkenbaar jasje.

Esther, waarom is het leuk werken bij Ansvar en Turien & Co.?

Wanneer mensen horen dat ik in de verzekeringsbranche werk, trekken ze vaak hun wenkbrauwen op, is dat wel leuk? Daar twijfelde ik eerlijk gezegd zelf ook aan. Het is eigenlijk hartstikke leuk! Elke dag krijg ik de kans om mooie en nuttige dingen te maken: brochures, flyers en meer. Ik weet dat mijn werk impact heeft. Door deze materialen te maken, ondersteun ik onze adviseurs om producten effectief aan klanten te adviseren.

Ons team bestaat uit een diverse groep mensen, allemaal met verschillende vaardigheden. Samen vullen we elkaar aan, waarbij iedereen zijn eigen bijdrage levert aan het grotere geheel.

Hoe ziet een werkdag van je er ongeveer uit?

De dag begint altijd met het checken of er in de inbox spoedaanvragen zijn binnengekomen. Nadat ik deze brandjes geblust heb duik ik in de lopende aanvragen.

Mijn creatieve brein gaat aan en ik ga aan de slag met het personaliseren van brochures, flyers  en filmpjes voor onze adviseurs. Het doel? Het hen zo gemakkelijk mogelijk maken om onze producten aan hun klanten te adviseren.

Daarnaast vul ik mijn dag met het ontwerpen van beeld- en promotiemateriaal voor onze evenementen en advertenties. Ik streef er altijd naar om iets te creëren dat niet alleen informatief is, maar ook de aandacht trekt en mensen aanspreekt.

Natuurlijk kan een dag op (thuiswerk)kantoor niet voorbijgaan zonder teamwerk. Tussendoor bellen we elkaar in Teams of lopen bij elkaar langs om ideeën uit te wisselen en feedback te geven. Zo zorgen we ervoor dat alles soepel verloopt. 

Kun je vertellen waar je het meest trots op bent tijdens je carrière?

Hetgeen waar ik het meest trots op ben is mijn groei en ontwikkeling als ontwerper. Als ik nu terugkijk naar mijn werk vanaf het begin zie ik hoe ver ik ben gekomen. Het ontwerpproces voelt nu veel natuurlijker en vloeiender aan. Bovendien heb ik een herkenbare stijl ontwikkeld die perfect past bij ons merk, waardoor ik die telkens opnieuw kan toepassen in nieuwe en opvallende promotiematerialen.

Is het moeilijk om creatief te blijven in de verzekeringswereld?

Ik zie het als een uitdaging om buiten de gebaande paden te denken en verrassende elementen toe te voegen aan onze advertenties. Bijvoorbeeld dat ik een springende man met een laptop in zijn hand verwerkte in een advertentie voor het gemakkelijk vergelijken en afsluiten van onze Financial Lines producten op ons portaal. Het brak met het traditionele beeld, maar het werkte. Met steeds dezelfde standaardbeelden bereik je niet veel. Je moet opvallen tussen de massa, en dat doe je door creatief te zijn.

We zijn erg benieuwd naar wat jouw favoriete hobby is?

Moestuinieren vind ik erg leuk om te doen. Het zien groeien van de plantjes en daarna de vruchten ervan oogsten. We hadden altijd een moestuin op een complex, maar sinds we zijn verhuisd is deze niet zo makkelijk bereikbaar. Helaas hebben we geen ruimte voor een grote moestuin in onze achtertuin, dus dan maar moestuinieren op de vierkante centimeter in de vensterbank.

En nu een gemene vraag. Wat is iets wat niemand van jou weet?

Ik ben dus een moestuinierder zonder moestuin 😉

Tot slot! Wat is jouw advies aan klant of adviseur van Turien?

Investeer in een sterke en consistente huisstijl. Of het nu gaat om je website, nieuwsbrief, visitekaartje of brochures, dit is vaak de eerste kennismaking die je hebt met potentiële klanten. Het is dus van essentieel belang dat deze indrukken onvergetelijk zijn. Een herkenbare huisstijl spreekt boekdelen over je professionaliteit en betrouwbaarheid.

Vind een assurantieadviseur

AnsvarIdéa werkt uitsluitend met assurantieadviseurs. Indien u deze nog niet heeft, dan kunt u hieronder een adviseur bij u in de regio zoeken.

Postcode
.

{{searchResultText}}

{{advisor.Name}}
{{advisor.Addressline1}}
{{advisor.Addressline2}}
{{advisor.Phone}}
Afstand: {{advisor.DistanceKM}} kilometer
Partnerkantoor