Ansvar Bewust woningverzekering

Uw woning is een kostbaar bezit. Het is de plek waar u en uw gezin zich veilig en thuis voelen. Met onze woningverzekering verzekert u uw huis tegen schade die ontstaat door brand, blikseminslag, storm, waterschade, inbraak of een aanrijding. Onze woningverzekering biedt standaard een allriskdekking, waarmee deze en vele andere (minder ingrijpende) schadeoorzaken verzekerd zijn.

Voordelen op een rij:

 • Standaard allriskdekking inclusief glasdekking;
 • Altijd garantie tegen onderverzekering;
 • U kunt kiezen uit een eigen risico van € 0 of € 150;
 • De kosten van tijdelijke woonruimte die u moet huren als uw woonhuis na een verzekerde schadegebeurtenis onbewoonbaar is geworden, zijn meeverzekerd;
 • Duurzame energiesystemen standaard verzekering (inclusief productieverlies);
 • Duurzame dekkingselementen.

Bewust dekkingen

Uitgangspunt bij al onze Bewust verzekeringen en dus ook bij onze Bewust woningverzekering is dat deze verzekeringen aansluiten bij een duurzame levensstijl. Bij het herstellen van schade hebben wij oog voor de impact op de samenleving en het milieu. Wij kunnen u op een duurzame wijze verzekeren, schade duurzaam herstellen én hierdoor samen bijdragen aan een duurzamere wereld. Dit zijn onze Bewuste dekkingen:

 • Vergoeding voor kosten van psychologische hulp na brand, heftige storm of inbraak;
 • Duurzame energiesystemen, zoals een PV-installatie (o.a. zonnepanelen en zonnecollectoren), zonneboiler of een warmtepompsysteem zijn standaard verzekerd inclusief productieverlies door een verzekerde gebeurtenis;
 • Extra vergoeding om uw schade op duurzame wijze te laten herstellen;
 • Extra vergoeding om uw woning na totaal verlies extra duurzaam te herbouwen;
 • Repareren is beter voor het milieu dan vervangen. Wij stimuleren reparatie door het toekennen van een extra vergoeding.

Daarnaast voeren wij een verantwoord beleggingsbeleid. Hier zijn wij open en transparant over.

Kijk op onze MVO-website voor meer informatie: Verantwoord beleggen - Online MVO Verslag Ansvar Turien (ansvar-turien.nl).

Doelgroep Bewust woningverzekering

De doelgroep voor de Bewust woningverzekering zijn particulieren met een vaste woon- en verblijfplaats in Nederland die zich willen verzekeren voor het financiële risico van schade aan hun woning. Deze verzekering is niet bedoeld voor zakelijke verzekeringnemers of VVE’s. De verzekering is vooral geschikt voor woningen met een herbouwwaarde tussen de € 100.000 en € 500.000.

Het product is zeer geschikt voor huishoudens die een duurzame samenleving belangrijk vinden. De verzekering bevat namelijk diverse dekkingen die hieraan bijdragen.

Preventie

Het waarborgen van de veiligheid en beveiliging van de woning en inboedel is enorm belangrijk. Onze preventiepagina's bieden tips, gidsen en praktische stappen om te helpen bij het nemen van preventieve maatregelen.

Meer informatie

Wilt u meer weten, een offerte ontvangen of de verzekering afsluiten? Neemt u dan contact op met uw assurantieadviseur. Heeft u die nog niet? Zoek dan een adviseur bij u in de buurt via de zoekfunctie onderaan deze pagina.

De verzekeringskaart komt voort uit een Europese richtlijn. De verzekeringskaart helpt u in de oriëntatiefase op weg bij de keuze voor een verzekering. De verzekeringskaart biedt productinformatie. Er staat kort en bondig waarvoor de verzekering dekking biedt. Ook vindt u terug wat er van de verzekering is uitgesloten. Heeft u na het lezen nog vragen? Neemt u dan contact op met uw verzekeringsadviseur.

Vind een assurantieadviseur

AnsvarIdéa werkt uitsluitend met assurantieadviseurs. Indien u deze nog niet heeft, dan kunt u hieronder een adviseur bij u in de regio zoeken.

Postcode
.

{{searchResultText}}

{{advisor.Name}}
{{advisor.Addressline1}}
{{advisor.Addressline2}}
{{advisor.Phone}}
Afstand: {{advisor.DistanceKM}} kilometer
Partnerkantoor