Lekker thuis op de bank zorgeloos genieten. U hebt uw huis naar eigen smaak ingericht. Met onze Bewust inboedelverzekering verzekert u uw spullen tegen schade die ontstaat door beschadiging of diefstal. Brand, blikseminslag, waterschade, inbraak of een gewelddadige beroving, onze inboedelverzekering biedt standaard een allriskdekking, waarmee deze en vele andere (minder ingrijpende) schadeoorzaken verzekerd zijn. Ook schade door het laten vallen van spullen is verzekerd.

Voordelen op een rij:

 • Standaard allriskdekking;
 • Altijd garantie tegen onderverzekering;
 • U kunt kiezen uit een eigen risico van € 0 of € 150;
 • De kosten van tijdelijke woonruimte die u moet huren als uw woonhuis na een verzekerde schadegebeurtenis onbewoonbaar is geworden, zijn meeverzekerd.
 • Gratis basis cyberdekking die kan worden uitgebreid;
 • Duurzame dekkingselementen.

Bewust dekkingen

Uitgangspunt bij al onze Bewust verzekeringen en dus ook bij onze Bewust inboedelverzekering is dat deze verzekeringen aansluiten bij een duurzame levensstijl. Bij het herstellen van schade hebben wij oog voor de impact op de samenleving en het milieu. Wij kunnen u op een duurzame wijze verzekeren, schade duurzaam herstellen én hierdoor samen bijdragen aan een duurzamere wereld. Dit zijn onze Bewuste dekkingen:

 • Vergoeding voor kosten van psychologische hulp na brand, heftige storm of inbraak;
 • Duurzame energiesystemen, zoals een PV-installatie (o.a. zonnepanelen en zonnecollectoren), zonneboiler of een warmtepompsysteem zijn standaard verzekerd (onderdeel huurdersbelang of eigenaarsbelang) inclusief productieverlies door een verzekerde gebeurtenis;
 • Extra vergoeding om uw schade op duurzame wijze te laten herstellen;
 • Deelbezit en deelgebruik van apparaten of gereedschappen standaard meeverzekerd;
 • Repareren is beter voor het milieu dan vervangen. Wij stimuleren reparatie door het toekennen van een extra vergoeding..

Daarnaast voeren wij een verantwoord beleggingsbeleid. Hier zijn wij open en transparant over.

Kijk op onze MVO-website voor meer informatie: Verantwoord beleggen - Online MVO Verslag Ansvar Turien (ansvar-turien.nl).

Standaard verzekerd: Cyberdekking

Als u slachtoffer bent van cybercriminelen, dan geeft dat veel zorgen en stress. U kunt misschien niet meer bij uw dierbare digitale foto’s of belangrijke documenten. Uw computer is traag door virussen of u betaalt per ongeluk een nepfactuur. Of iemand doet zich voor als u en sluit bijvoorbeeld abonnementen af op uw naam. Dat is identiteitsfraude. Allemaal situaties die voor veel stress en ongemak zorgen. Bij deze dekking kunt u gebruik maken van gespecialiseerde hulpverlening op het gebied van cyberincidenten.

Cyber Compact (standaard)

Deze basis cyberdekking maakt standaard deel uit van onze inboedelverzekering en is kosteloos voor onze klanten met een Inboedelverzekering.

Cyber Compleet (optioneel)

Wilt u een uitgebreide cyberdekking? Kies dan voor Cyber Compleet. Voor deze dekkingsuitbreiding betaalt u € 3,30 (alleenstaand) of € 4,30 (gezin) per maand (dit is inclusief 21% assurantiebelasting).

Bekijk dit dekkingsoverzicht voor een uitgebreide uitleg van alle verzekerde rubrieken, de belangrijkste uitsluitingen en andere informatie.

Kostbaarheden buitenshuis verzekeren

U kunt onze inboedelverzekering uitbreiden met de kostbaarheden- en mobiele elektronicaverzekering. Deze verzekering is bedoeld voor gezinnen die kostbare voorwerpen (zoals foto- of filmapparatuur, instrumenten, sieraden of verzamelingen) en/of mobiele elektronica bezitten en die deze objecten aanvullend op de inboedelverzekering ook buitenshuis willen verzekeren tegen verlies, beschadiging en diefstal. 

Doelgroep Bewust inboedelverzekering

De doelgroep voor de Bewust inboedelverzekering zijn particulieren met een vaste woon- en verblijfplaats in Nederland die zich willen verzekeren voor het financiële risico van schade aan hun inboedel. Deze verzekering is niet bedoeld voor zakelijke verzekeringnemers. De verzekering is vooral geschikt voor inboedels met een waarde tussen de € 30.000 en € 100.000.

Het product is zeer geschikt voor huishoudens die een duurzame samenleving belangrijk vinden. De verzekering bevat namelijk diverse dekkingen die hieraan bijdragen.

Preventie

Het waarborgen van de veiligheid en beveiliging van de woning en inboedel is enorm belangrijk. Onze preventiepagina's bieden tips, gidsen en praktische stappen om te helpen bij het nemen van preventieve maatregelen.

Meer informatie

Wilt u meer weten, een offerte ontvangen of de verzekering afsluiten? Neemt u dan contact op met uw assurantieadviseur. Heeft u die nog niet? Zoek dan een adviseur bij u in de buurt via de zoekfunctie onderaan deze pagina.De verzekeringskaart komt voort uit een Europese richtlijn. De verzekeringskaart helpt u in de oriëntatiefase op weg bij de keuze voor een verzekering. De verzekeringskaart biedt productinformatie. Er staat kort en bondig waarvoor de verzekering dekking biedt. Ook vindt u terug wat er van de verzekering is uitgesloten. Heeft u na het lezen nog vragen? Neemt u dan contact op met uw verzekeringsadviseur.

Vind een assurantieadviseur

AnsvarIdéa werkt uitsluitend met assurantieadviseurs. Indien u deze nog niet heeft, dan kunt u hieronder een adviseur bij u in de regio zoeken.

Postcode
.

{{searchResultText}}

{{advisor.Name}}
{{advisor.Addressline1}}
{{advisor.Addressline2}}
{{advisor.Phone}}
Afstand: {{advisor.DistanceKM}} kilometer
Partnerkantoor