Caravanverzekering

Een caravan is uw tweede thuis. Een plek om van uw vakantie te genieten. En tóch nieuwe regio's en onbekende landen te ontdekken. Of om juist mee terug te keren naar uw favoriete camping. Wij bieden een caravanverzekering die ervoor zorgt dat niets uw vakantieplezier kan bederven. Wat er ook gebeurt. Met de caravan- en vouwwagenverzekering van AnsvarIdéa is uw toercaravan of vouwwagen verzekerd tijdens uw vakantie in binnen- en buitenland.

Caravan verzekeren? Altijd een dekking op maat

Omdat alle caravans anders zijn, bieden we maatwerk. U stelt de caravanverzekering naar eigen wens samen. En u betaalt alleen de dekking die u kiest. Met waardegarantie kunt u de verzekerde waarde van uw caravan 1, 3 of 5 jaar vastzetten. Zo is uw caravan perfect verzekerd, op een voordelige manier.

Dit is verzekerd Standaard Optioneel
Aansprakelijkheid (WA) V  
Brand, diefstal, natuur V  
Particuliere verhuur   V
Hagelschade   V
Beschadiging/aanrijding   V
Inboedel   V
Accessoires   V
Voortent/luifel   V
Hulpverlening   V
Vervangend vervoermiddel   V

Is uw caravan losgekoppeld van de auto? En brengt u met de caravan schade toe aan anderen of hun spullen? Dan is uw aansprakelijkheid verzekerd. Ook standaard verzekerd is schade die uw caravan oploopt door brand, diefstal of natuurgeweld en storm.
U kunt er voor kiezen de dekking uit te breiden met een of meer van de dekkingen die in de tabel zijn opgenomen.

Dekkingsgebied

De verzekering is het hele jaar geldig in Nederland, België, Luxemburg. En in Duitsland binnen 100 kilometer van de Nederlandse grens. Voor zes maanden aaneengesloten per jaar geldt de verzekering ook in de rest van Duitsland, alle andere landen van Europa, op de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en in de Aziatische en Afrikaanse landen die grenzen aan de Middellandse Zee.

Eigen risico

Het eigen risico bedraagt € 150 per gebeurtenis. U kunt er ook voor kiezen om het eigen risico te verlagen naar € 0. U betaalt dan een iets hogere premie.
Voor hagelschade geldt een extra eigen risico van € 150 per gebeurtenis. Als uw caravan een hagelbestendig dak heeft geldt er geen extra eigen risico bij hagelschade.

AnsvarIdéa werkt in Nederland samen met Omnia en Re-Camp, de samenwerkingsverbanden van caravanherstelbedrijven die uitgebreide garantie geven op reparaties. Laat u uw schade repareren bij een Omnia of Re-Camp herstelbedrijf? Dan wordt u eigen risico verlaagd naar € 0.

Wat verzekeren wij niet?

Schade door opzet, atoomkernreacties of fraude is niet verzekerd. Ook verzekeren wij o.a. geen schade of hulp als die is ontstaan terwijl verzekerde geen geldig rijbewijs heeft, terwijl verzekerde alcohol heeft gedronken, tijdens wedstrijden of door illegale activiteiten. Ook niet verzekerd is de schade die ontstaat als u tijdens storm met de caravan rijdt, die ontstaat door normaal gebruik (bijvoorbeeld slijtage) of door onvoldoende onderhoud. Ook niet verzekerd is schade door hoge waterstand en overstroming in Nederland, België, Luxemburg of Duitsland.De verzekeringskaart komt voort uit een Europese richtlijn. De verzekeringskaart helpt u in de oriëntatiefase op weg bij de keuze voor een verzekering. De verzekeringskaart biedt productinformatie. Er staat kort en bondig waarvoor de verzekering dekking biedt. Ook vindt u terug wat er van de verzekering is uitgesloten. Heeft u na het lezen nog vragen? Neemt u dan contact op met uw verzekeringsadviseur.

Vind een assurantieadviseur

AnsvarIdéa werkt uitsluitend met assurantieadviseurs. Indien u deze nog niet heeft, dan kunt u hieronder een adviseur bij u in de regio zoeken.

Postcode
.

{{searchResultText}}

{{advisor.Name}}
{{advisor.Addressline1}}
{{advisor.Addressline2}}
{{advisor.Phone}}
Afstand: {{advisor.DistanceKM}} kilometer
Partnerkantoor