Skip to the content

Postcode

{{searchResultText}}

{{advisor.Name}}
{{advisor.Adress}}
{{advisor.PhoneNumber}}

Wat te doen bij parkeerschade door onbekende dader?

Het kan voorkomen dat schade aan uw voertuig wordt toegebracht door een onbekend motorvoertuig. Het is soms mogelijk om deze schade te verhalen bij Stichting Waarborgfonds Motorverkeer.

In dit soort gevallen moet altijd aangifte bij de politie worden gedaan. Probeer tevens getuigen te achterhalen die kunnen bevestigen dat u uw voertuig onbeschadigd heeft geparkeerd, beschadigd heeft teruggevonden en u in de tussenliggende periode niet met het voertuig is gereden. Familie of gezinsleden kunnen ook als getuige(n) optreden.

Indien uw voertuig volledig casco is verzekerd is of u hebt een rechtsbijstandverzekering, dan kunt u de schade bij AnsvarIdéa melden door het insturen van een ingevuld en ondertekend schadeformulier, samen met de originele kennisgeving van aangifte bij de politie. Op het schadeformulier vermeldt u de volledige adresgegevens van de eventuele getuigen. AnsvarIdéa zal hen benaderen voor een verklaring.

Indien u geen volledig casco of rechtsbijstandverzekering hebt dan kunt u mogelijk zelf de schade op Stichting Waarborgfonds Motorverkeer verhalen. AnsvarIdéa helpt u hier graag bij. Meer informatie leest u op www.wbf.nl.