Wat te doen bij inbraak, vermissing of diefstal?

Controleer op uw polis of u verzekerd bent voor inbraak, vermissing of diefstal. Bij de dekking beperkt casco of volledig casco is dit het geval. U dient vervolgens zo spoedig mogelijk aangifte te doen bij de politie. Vervolgens meldt u de schade bij AnsvarIdéa. Onze schadebehandelaars zullen u meedelen wat de verdere gang van zaken is. Stuur in ieder geval een volledig ingevuld en ondertekend schadeformulier, samen met de originele kennisgeving van aangifte bij de politie, naar ons toe.

Diefstal in Nederland

Stap 1. Aangifteloket doen bij Gestolen Voertuigen en Transportcriminaliteit van 7:00 tot 23:00 uur op 088 – 0087444.
Stap 2. Via de stichting VbV (Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit) de caravan/camper als vermist opgeven, dit kan via telefoonnummer 055 – 7410001 van 6:00 uur tot 24:00 uur.
Stap 3. Melden bij AnsvarIdéa.

Diefstal in het buitenland

Als de camper of caravan in het buitenland gestolen is moet direct aangifte worden gedaan bij de lokale politie. Het object is waarschijnlijk daar nog in de buurt en daarom moet zo snel mogelijk op locatie aangifte worden gedaan. De diefstal wordt vervolgens ook internationaal bekend gemaakt. Het is van belang dat u de aangifte goed bewaart.

Daarna dient u dezelfde stappen te volgens als bij diefstal in Nederland (zie hierboven).

Belgisch gekentekende voertuigen

Heeft u een camper of caravan verzekerd bij ons met Belgisch kenteken? Dan kunt u niet dezelfde procedure volgen als hierboven. Dit geldt namelijk alleen voor Nederlandse kentekens. U dient ervoor te zorgen dat u na het bemerken van de diefstal zo snel mogelijk bij de lokale politie aangifte doet. Vervolgens kunt u de melding doen bij ons.

Vind een assurantieadviseur

AnsvarIdéa werkt uitsluitend met assurantieadviseurs. Indien u deze nog niet heeft, dan kunt u hieronder een adviseur bij u in de regio zoeken.

Postcode
.

{{searchResultText}}

{{advisor.Name}}
{{advisor.Addressline1}}
{{advisor.Addressline2}}
{{advisor.Phone}}
Afstand: {{advisor.DistanceKM}} kilometer
Partnerkantoor