Geschiedenis

Ansvar is dé duurzame verzekeraar, hieraan wordt invulling gegeven door een duurzaam beleggingsbeleid. Maar ook door hoogwaardige producten en de manier van zaken doen; vol overtuiging bouwen aan duurzame relaties.

Van alcoholvrij naar duurzaam

Ansvar Verzekeringsmaatschappij N.V. werd in 1967 opgericht als een 100% dochteronderneming van de Zweedse verzekeraar Ansvar. Ansvar Zweden is in de dertiger jaren van de vorige eeuw opgericht op initiatief van leden van het geheelonthoudersverbond van Motorrijtuigen-bestuurders. Zij wilden op verzekeringsgebied bewijzen, dat degenen die zich geheel onthouden van alcohol verzekeringstechnisch een minder groot risico vormen. Al snel werd dit ook van toepassing verklaard op overige schadeverzekeringen. In de jaren daarna werden er Ansvar maatschappijen opgericht in Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen, Groot-Brittannië, Australië en Japan.

Vanuit Ansvar Zweden werd invulling gegeven aan de ideologie, zo werden er drankpreventie-campagnes gevoerd, werd er voorlichtingsmateriaal uitgegeven, zijn wetenschappelijke studies uitgevoerd én is Ansvar in diverse landen door de overheid geraadpleegd inzake verslavingsstukken.

Begin jaren negentig, toen de doelgroep van geheelonthouders sterk afnam, werd de doelgroep uitgebreid naar andere groeperingen, zoals (leden van) kerkgenootschappen en andere organisaties, welke terughoudend waren ten opzichte van alcohol, zonder absoluut geheelonthouder te zijn. In dat verband is in Nederland de handelsnaam AnsvarIdéa verzekeringen geïntroduceerd.

Van Zweeds moederbedrijf naar onderdeel van Turien & Co. Holding

Eind jaren negentig werd besloten de buitenlandse dochters te verkopen. In 2000 werd Ansvar Nederland door het Zweedse moederbedrijf verkocht aan twee Nederlandse stichtingen, te weten Stichting Alcoholvrije Bedrijven en het Leger des Heils. Met de invoering van Solvency I nam de kapitaalseis voor Ansvar enorm toe en moest het eigen vermogen versterkt worden, iets waarin de twee stichtingen niet konden voorzien. In verband hiermee werd in 2005 gestart met het zoeken naar partijen welke Ansvar daarin wél konden voorzien. In 2006 werd Ansvar overgenomen door de vennoten van Turien & Co. Assuradeuren. Buiten het feit dat de algemeen directeur van Turien & Co. voorzitter van de Raad van Commissarissen werd en er op collegiale basis kennis werd gedeeld, opereerde Ansvar tot 2015 autonoom naast Turien & Co. Met de overname van de Zurich portefeuille werden beide organisaties geïntegreerd en vond er ook een juridische herstructurering plaats en vallen Turien & Co. Assuradeuren B.V. en Ansvar verzekeringsmaatschappij N.V. onder de Turien & Co. Holding.

Intermediaire distributie

In 2006 werd besloten de distributie te verleggen naar het intermediair. Met nauwelijks enige naamsbekendheid werden intermediairs benaderd. Het concept van een kleine verzekeraar waar persoonlijk contact nog voorop stond sloeg goed aan. Met de overname van Neerlandia in 2010, en later ook Wederkerige in 2011, werd het intermediaire netwerk van Ansvar aanzienlijk vergroot.

Van Amsterdam Zuid naar Sloterdijk

Toen Ansvar zich in 1967 in Nederland vestigde werd een herenhuis in Amsterdam Zuid aangekocht. Een prachtige locatie aan het Vondelpark. Het souterrain, begane grond en de eerste verdieping werden kantoor, de tweede en derde etage werden bewoond door de uit Zweden overgekomen directeur. In 1993 werd het pand verkocht en verhuisde Ansvar naar Amsterdam-Sloten. De laatste jaren werd de wens om een meer representatieve kantoorlocatie, met (vergader)faciliteiten, in Amsterdam te hebben groter. De nieuwe locatie is gevonden! Vanaf februari 2018 is Ansvar in het Coengebouw, nabij station Sloterdijk gevestigd.

Met een hernieuwde invulling van de duurzame positionering én een nieuwe huisvesting in het verschiet zijn we klaar voor de volgende 50 jaar!

Vind een assurantieadviseur

AnsvarIdéa werkt uitsluitend met assurantieadviseurs. Indien u deze nog niet heeft, dan kunt u hieronder een adviseur bij u in de regio zoeken.

Postcode
.

{{searchResultText}}

{{advisor.Name}}
{{advisor.Addressline1}}
{{advisor.Addressline2}}
{{advisor.Phone}}
Afstand: {{advisor.DistanceKM}} kilometer
Partnerkantoor