Waterpreventie

Een leiding die springt of de wasmachine die overloopt, het zijn vervelende verrassingen die soms tot veel schade kunnen leiden. Water laat zich op de weg naar beneden niet stoppen door uw muur of uw mooie nieuwe vloer waardoor het zich kan doordringen tot een groot gedeelte van uw huis én uw spullen. U zult het misschien niet verwachten, maar waterschade in de woning is één van de grootste schadeoorzaken van de opstalverzekering. Daarvoor bent u natuurlijk goed verzekerd, maar voorkomen is beter dan genezen! We geven u daarom een aantal tips waarmee u preventief te werk kunt gaan.

Waterpreventietips

  • Een kitrand in uw keuken of badkamer gaat ongeveer vijf jaar mee, die levensduur wordt beperkt door agressieve schoonmaakmiddelen. Laat uw kitrand los of ziet deze zwart van schimmelaantasting? Dan wordt een tijd voor het vervangen van de kitranden en het herstellen van de waterdichte seal.
  • Een lekbak onder de wasmachine zorgt voor wateropslag bij een lekkage en fungeert daarmee als buffer voordat het water de rest van uw woning bereikt, zo bent u er bij een overstroming vaak nog op tijd bij voordat het water meer schade aanricht. Een lekbak is relatief goedkoop en gaat daarnaast jaren mee, een goede preventieve investering!
  • Laat uw CV-ketel minimaal één keer per jaar controleren door een professioneel bedrijf. Dit komt de levensduur van uw ketel ten goede en het geeft de kans vroegtijdig storingen op te (laten) sporen.
  • Is uw gootsteen wel eens verstopt? Niks is zo vervelend als een steeds langzamer leeglopende gootsteen. Wees proactief en maak uw gootsteen een aantal keer per jaar schoon met warm water en soda. Hiermee voorkomt u dat uw afvoer langzaam dicht slibt. Is de afvoer toch helemaal verstopt, pas op met zware chemische middelen. Deze lossen de verstopping misschien wel op maar zijn ook schadelijk voor uw leidingen.
  • Een open deur wellicht, maar de buitenkraan zit er niet voor niks. Bij strenge vorst kunnen de leidingen buiten gemakkelijk bevriezen, een volle waterleiding die bevriest zet uit en barst, een vervelende schade die u gemakkelijk kunt voorkomen door in de wintermaanden uw buitenkraan af te tappen.
  • Een beetje groen in uw tuin fleurt de boel niet alleen lekker op, het zorgt er ook voor dat de grond om uw woning het water beter vasthoudt en daardoor geleidelijk afvoert. Toch maar een keer een grasmatje leggen? Disclaimer: een kunstgrasmat telt niet!
  • Waarom stoppen bij groen in de tuin? Als u een plat dak heeft leent die zich ook bijzonder goed voor een groen dak. Niet alleen mooi en watervast, maar ook goed voor het leefklimaat en uitstekend isolerend, een echte win-win!
  • Uw dakgoot is een efficiënt hulpmiddel om het hemelwater van uw dak af te voeren, maar werkt alleen naar behoren als er een vrije doorgang is. Regelmatig uw dakgoot schoonmaken zorgt ervoor dat uw huis het water van een stortbui goed kwijt kan.Preventiewebshop Vrieling Assuradeuren

Bent u geïnspireerd geraakt om preventief in actie te komen tegen mogelijke waterschade?
Neemt u dan ook is een kijkje op de preventiewebshop van onze partner Vrieling Assuradeuren. Hier kunt u verschillende preventieproducten aanschaffen zoals een gootdrain of een mini watermelder voor naast uw wasmachine. Hierdoor wordt u tijdig geïnformeerd bij een mogelijke lekkage, ook handig voor uw tweede woning!

Vind een assurantieadviseur

AnsvarIdéa werkt uitsluitend met assurantieadviseurs. Indien u deze nog niet heeft, dan kunt u hieronder een adviseur bij u in de regio zoeken.

Postcode
.

{{searchResultText}}

{{advisor.Name}}
{{advisor.Addressline1}}
{{advisor.Addressline2}}
{{advisor.Phone}}
Afstand: {{advisor.DistanceKM}} kilometer
Partnerkantoor